Bekräftelse till respondenter via e-post

Du kan låta Formogram skicka en bekräftelse till respondenten genom att aktivera funktionen för detta under E-postbekräftelser i formulärbyggaren.

För att kunna skicka bekräftelser till respondenter måste du inkludera minst ett fält av typen e-postadress i formuläret. Därefter kan du välja fältet i listan över valbara fält för e-postbekräftelser.

För att bekräftelser ska skickas behöver du även ange ett meddelande till respondenten.

I inställningarna för e-postbekräftelser kan du bland annat ange avsändarnamn, samt om respondentens svar ska bifogas i bekräftelsen.

Du kan även ange om du att bekräftelsen ska innehålla en länk med vilken respondenten kan återkomma till sina svar och redigera dessa.

Länken till efterredigering av svaret fungerar till dess att formuläret stängs av administratören, eller fram till det datum som är angivet i formulärets inställningar.