Vad är ett Payson-konto, och hur kommer jag igång?

Payson är en svensk betaltjänst där både privatpersoner och företag kan skapa ett gratis konto för att skicka eller ta emot pengar. Avsändare och mottagare av transaktioner identifieras av e-postadresser som även utgör användarnamnet för kontot hos Payson.

Du tar emot pengar via Payson genom att ange din e-postadress som mottagare i inställningarna för betalningar i Formogram.

Om den e-postadress som anges inte är kopplad till ett Payson-konto kommer ett konto att skapas hos Payson för den e-postadressen i samband med första betalningen. Pengarna som kommer in till dig via Payson hamnar på ert konto, och kan där efter när som helst skickas över till valfritt bank-konto, Postgiro eller Bankgiro. Payson samt Formogram tar ut en avgift i samband med transaktioner, som dras av på transaktionens totalsumma.

Tips angående skapande av konto hos Payson

Vi rekommenderar att du skapar ett konto hos Payson i förväg innan e-postadressen används för betalningar via Formogram. Detta främst på grund av att du då har möjlighet att ange exempelvis företagsnamn eller ditt namn i kontoinställningarna hos Payson. Denna information visas i betalfönstret hos Payson i samband med betalning och främjar tillförlitligheten hos betalaren att pengarna kommer till rätt mottagare.

Kom igång direkt. Skapa ett gratis konto hos Payson och ta emot betalningar via Formogram.